Pozitívny bol každý tretí

71

Situácia sa naďalej zhoršuje. Každý deň pribúda viac novonakazených ako zaočkovaných. Nemocnice sa plnia extrémne rýchlym tempom, rovnako tak výrazne pribúdajú aj mŕtvi, ktorých v utorok a stredu pribudlo takmer sto. V nemocnici vo V. Krtíši bolo k 10. novembru s ochorením Covid-19 hospitalizovaných 18 obyvateľov, vrátane štyroch, za ktorých dýcha umelá pľúcna ventilácia. V neďalekej nemocnici v Lučenci je hospitalizovaných už 70 pacientov. Naďalej platí, že spomedzi hospitalizovaných je 80,5 % neočkovaných. Ochorenie Covid-19 bolo od 2. do 9. novembra PCR testami zistené aj u ďalších 292 obyvateľoch nášho okresu. Z nich je 150 žien a 142 mužov. Pozitívny výsledok testu mal takmer každý tretí otestovaný, v tomto období bolo totiž vykonaných 928 PCR testov. Kompletná zaočkovanosť v našom okrese pribúda len pomaly, v pondelok 8. novembra bolo kompletne zaočkovaných len 39 % obyvateľov. Spomedzi ľudí nad 50 rokov je kompletne zaočkovaných 54,2 %. Posilňujúce tretiu dávku dostalo k 8. novembru už 407 občanov z nášho okresu.


Nový režim OP 

Koaličná rada sa zhodla, že občania, ktorí covid už prekonali (v posledných šiestich mesiacoch) alebo sú zaočkovaní, môžu v čiernych okresoch navštevovať reštaurácie alebo ubytovacie zariadenia. V čase uzávierky úpravy opatrení ešte neboli potvrdené vládou. Ich cieľom je odmeniť zodpovedných, majú motivovať, no majú byť zároveň prísne. 

Okres Veľký Krtíš bude aj od pondelka 15. novembra naďalej v čiernej fáze Covid Automatu. Situácia sa nezlepšila nikde, naopak, čiernych okresov je už viac ako 50.

-ŠK, zdroj: NCZI –